Prelungire domenii .ro

Prelungire domenii .ro

Registrul Român de domenii .ro (RoTLD) ne informează că la data de 1 martie 2018, se va efectua tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro, aspect care se aplică și pentru toate domeniile care anterior au fost achiziționate “pe viață”. Începând cu data de 1 martie 2018, domeniile .ro se vor înregistra și reînnoi pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an și maxim 10 ani. Serviciul de mentenanță anuală se va putea achita începând cu data de 1 martie 2018 prin partenerul RoTLD care administrează domeniul.

Clienții RoTLD se pot informa în detaliu despre schimbările procedurale și actualizările ce urmează a fi implementate din data de 1 martie 2018 accesând site-ul www.rotld.ro.

Data de expirare a domeniilor .ro se va calcula ținând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim 5 ani de mentenanță. Pentru verificarea datei de expirare a domeniului dumneavoastră, RoTLD pune la dispoziție o aplicație de simulare a datei de expirare a domeniilor .ro ce poate fi accesată AICI.

Pentru alinierea la practicile europene, la respectarea bunelor practici și a recomandărilor ICANN, RoTLD vă solicită în baza Regulilor de Înregistrare (Art. 20) și a Contractului de Înregistrare (Art. 4) disponibile pe site-ul www.rotld.ro, să verificați și să actualizați datele de contact cu ajutorul interfeței online de administrare a domeniilor disponibilă pe site-ul www.rotld.ro în secțiunea “Administrare domenii -> On-Line” sau prin intermediul partenerului RoTLD (registrar) care vă administrează domeniul.

Aveți nevoie de ajutor în contextul acestor schimbări? Vă asigurăm gratuit suport tehnic dacă aveți servicii achiziționate de la firma noastră. Totodată, vă oferim consultanță gratuită pentru preluarea în administrare a site-ului dumneavoastră, precum și servicii de creare siteadministrare pagina webpromovare online.

Scroll to Top