Google face SSL-urile un ”must have” pentru site-uri

 

Din luna octombrie 2017, Google a început să marcheze mai multe site-uri ca “Nesigure”, prin afișarea unor avertismente de securitate pe toate paginile web HTTP care conțin formulare. Acest lucru face parte din seria de acțiuni care au drept scop formarea unui internet mai sigur, dar și de a proteja informațiile utilizatorilor, prin afișarea unor avertismente pe toate paginile HTTP (nesecurizate).

Site-urile web care folosesc protocolul SSL, continuă să fie poziționate mai bine în rezultatele căutarilor. SSL permite accesarea site-urilor web prin intermediul HTTPS, care criptează informațiile transmise între vizitator și serverul web.

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) este o modalitate de a asigura securitatea site-ului și de a proteja “integritatea și confidențialitatea datelor utilizatorilor” (Google).

Iată diferența dintre un website securizat și unul nesecurizat cu protocolul HTTPS:

Explicații:

1. Site cu un certificat SSL corect instalat, astfel conexiunea dintre browser și server este criptată.

2. Site fără un certificat SSL instatat. La click pe pictograma afișată, se va afișa un mesaj referitor la faptul că nu este conexiune securizată.

3. Website-ul este considerat de browser-ul Chrome ca fiind periculos de accesat.

Care este soluția?

Instalarea unui certificat SSL și activarea modului HTTPS. Vă oferim o gamă variată de SSL-uri, în funcție de nevoia fiecărui site, de buget dar și de brandul dorit. Prin instalarea unui certificat SSL vă veți asigura protejarea tranzacțiilor online și criptarea conexiunii dintre browser și server, asigurându-vă astfel că toate informațiile rămân private și securizate.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să utilizați secțiunea de contact! Vă asigurăm gratuit suport tehnic dacă aveți servicii achiziționate de la firma noastră. Totodată, vă oferim consultanță gratuită pentru preluarea în administrare a site-ului dumneavoastră, precum și servicii de creare site, administrare pagina web, promovare online.

Scroll to Top