Donație calculatoare pentru Asociația “Sfântul Stelian – Ocrotitorul Copiilor”

Luni, 27 noiembrie, minunanta noastră doamnă Margareta Tătăruș, de la Biblioteca Județeană Vrancea, ne-a prezentat lucrurile extraordinare care se realizează la Asociația “Sfântul Stelian – Ocrotitorul copiilor”, de către un colectiv de oameni foarte iubitori, precizându-ne faptul că aceștia au nevoie de sprijin pentru dotarea cu calculatoare. Astăzi, 1 Decembrie 2017, la doar câteva zile distanță, am reușit într-un mod extrem de inedit să donăm 8 calculatoare complete pentru Asociație.

Calculatoarele vor fi utilizate în activități instructiv-educative de către Asociație, prin voluntarii săi (traineri, cadre didactice etc.) pentru: învățarea modului de utilizare al calculatoarelor, însușirea lucrului cu programe informatice de bază (Word, Excel etc), precum și a Internetului. În acest mod, se va oferi acces gratuit la Internet și educație pentru un segment defavorizat din cel mai mare cartier al orașului Focșani.

Mulțumim din suflet doamnei Emilia Oprea, manager al firmei Azuroo, domnului Nicu Antoniu, precum și tuturor persoanelor implicate!

Sf. Stelian să ne ocrotească pe toți!

Vezi lista completă de donații.

Despre Centrul de zi al Asociației Sfântul Stelian

Centrul a fost inaugurat marţi, 29 noiembrie 2017. Asociaţia Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor a fost înființată în mai 2011, la inițiativa părintelui Eduard-Daniel Bran – protoiereu al Protopopiatului Focșani I, ajutat de un grup de oameni generoși. Începând cu această dată, în baza unui parteneriat încheiat cu Parohia Pogorârea Sfântului Duh din Focşani, s-au desfăşurat numeroase activităţi sociale, educaţionale, nonformale şi informale, atât în paraclisul închinat Sfântului Stelian din cadrul parohiei, cât și în afara acestuia.

Grupul ţintă, format din copii şi persoane nevoiașe din cartierul Sud şi împrejurimi, a beneficiat de consultaţii, tratamente de specialitate, tabere, excursii tematice și meditaţii.

Noua clădire a asociației a fost oferită de Primăria Focșani, în anul 2013, prin implicarea doamnei deputat Rodica Boboc. Edificiul a fost renovat și reamenajat între anii 2014-2017.

Locaţia este împărțită pe două niveluri: parter şi demisol. La parter, se află cabinetele medicale individuale, în care vor fi acordate servicii de asistenţă medicală şi socială. Demisolul cuprinde două încăperi generoase, în care se vor derula activităţi de educaţie nonformală şi dezvoltare personală, meditaţii, ateliere de creaţie (hand-made şi artă plastică).

Sursa: basilica.ro

Scroll to Top