De ce să actualizezi site-ul tău WordPress?

Vă întrebați dacă ar trebui să vă actualizați WordPress la ultima versiune? Doriți să știți argumente pentru actualizarea WordPress? Vă invităm să descoperiți de ce este important să utilizați întotdeauna cea mai recentă versiune de WordPress.

WordPress reprezintă un sistem de management al conținutului (CMS) gratuit și este dezvoltat de către o comunitate de dezvoltatori. Fiecare nouă versiune de WordPress, corectează probleme (bug-uri), adaugă noi caracteristici platformei, îmbunătățește performanța, precum și funcțiile existente, pentru a rămâne “la zi” cu noile standarde din industrie. Concret, atunci când nu actualizați site-ul dvs. care utilizează WordPress, riscați să compromiteți securitatea site-ului și pierdeți din noile caracteristici / îmbunătățiri ale platformei.

1. Securitate

Securitatea este, fără îndoială, cel mai important motiv pentru care ar trebui să păstrați un site WordPress actualizat.

WordPress propulsează în prezent 29% din toate site-urile din lume și este instalat pe aproximativ 60% din site-urile de tip CMS (w3techs.com – decembrie 2017). Datorită popularității sale uriașe, WordPress este o țintă populară pentru hackeri, distribuitori de coduri rău intenționate, hoți de date, etc.

Din moment ce platforma WordPress este open source, oricine poate studia codul sursă pentru a îl învăța și îmbunătăți, inclusiv hackerii care pot încerca să găsească modalități de a penetra aceste site-uri web. Din fericire, codul sursă este disponibil și pentru experți în securitate din întreaga lume, care îl pot studia, raportând ulterior erorile de securitate și propunând soluții pentru rezolvarea acestoraOdată cu fiecare semnalare a unei vulnerabilități de securitate, echipa WordPress lucrează pentru a lansa o actualizare care să o remedieze.

Aceasta înseamnă că, dacă nu aveți instalată cea mai recentă versiune de WordPress, utilizați software cu vulnerabilități de securitate cunoscute. Hackerii pot căuta site-uri web care rulează versiuni mai vechi de WordPress și puteți deveni bineințeles victima unui atac informatic.

Plugin-urile WordPress pot fi exploatate de asemenea de către hackeri. De aceea, trebuie să vă asigurați că toate pluginurile, temele și nucleul WordPress sunt întotdeauna actualizate.

2. Caracteristici noi

Fiecare versiune majoră WordPress aduce caracteristici noi și modificări ale software-ului. De exemplu, WordPress 4.9 aduce noi caracteristici precum ciorne de design, blocare, planificare, legături de previzualizare, flux de lucru în Personalizator (Customizer).

Dacă utilizați o versiune mai veche a WordPress, atunci experiența dvs. WordPress va fi cu mult diferită de cea utilizată de cea mai recentă versiune. De asemenea, veți avea dificultăți în găsirea ajutorului online pentru WordPress, deoarece utilizați o versiune veche.

3. Viteza

Dezvoltatorii WordPress încearcă mereu să aducă îmbunătățiri de performanță, astfel încât platforma să ruleze mai rapid și mai eficient. Deoarece viteza este un factor foarte important în procesul de Optimizare pentru Motoare de Căutare (SEO), ar trebui să aveți cu siguranță WordPress actualizat pentru a vă asigura beneficii maxime de performanță.

4. Remedierea erorilor

În ciuda testelor riguroase la care sunt supuse versiunile majore de WordPress, se pot strecura uneori erori(bug-urile). Pentru a rezolva aceste probleme, sunt lansate periodic versiuni minore WordPress (cele cu X.X.X). De exemplu, cea mai recentă versiune WordPress 4.9.1 a actualizat 11 bug-uri de la versiunea 4.9.

5. Compatibilitate (sau NU)

Cel mai adesea, dezvoltatorii de plugin-uri și teme își corelează actualizările cu versiunile majore de WordPress pentru a se asigura că beneficiază de cele mai noi funcții și îmbunătățiri disponibile.

Cu toate acestea, în anumite situații, o actualizare poate aduce neplăceri din cauza pluginurilor care nu sunt compatibile cu versiunea actualizată de WordPress. 


Pentru a rezuma acest articol, putem afirma faptul că în situații excepționale, un update poate „defectasite-ul dvs. Cu toate acestea, prin actualizare obțineți următoarele avantaje:

  • Îmbunătățirea securității WordPress;
  • Noi funcții WordPress;
  • O execuție mai rapidă a site-ului;
  • Un site WordPress gratuit;
  • O mai bună compatibilitate.

Vă invităm să vă actualizați site-ul, sau să beneficiați de serviciile de mentenanță pentru site-uri oferite de către firma noastră, precum și creare site , promovare online.

 

Scroll to Top