Campanie de phishing împotriva clienților MXHOST / CyberFolks

Un nou val de atacuri phishing se derulează în prezent în numele companiei CyberFolks, în încercarea de a obține informații confidențiale de la clienți. E-mailurile trimise înșelător par a fi notificări oficiale privind facturi neplătite și conțin link-uri către pagini false de plată.

E-mailul se prezintă ca o notificare amabilă, menționând că există o factură neplătită din cauza unei probleme cu banca sau a expirării metodei de plată. Este furnizat un număr de factură, o sumă și un nume de domeniu asociat, iar destinatarul este îndemnat să efectueze plata pentru a evita suspendarea serviciilor.

Atacatorii folosesc link-uri către pagini web false, care imită platforma de plată a CyberFolks, în încercarea de a obține datele de autentificare și informațiile financiare ale victimelor.

Pentru a evita căderea în acest tip de capcană, vă recomandăm să verificați adresa de e-mail a expeditorului, să nu accesați link-urile din e-mailurile suspecte și să vă autentificați întotdeauna direct pe site-ul oficial al furnizorului pentru a verifica starea facturilor și a efectua plăți în siguranță.

Scroll to Top